petak, 10. ožujka 2017.

Glupe kučke vs. Majka Tereza

Danas je jedino "in" citirati Majku Terezu, jer ako citiraš sveticu njenog kalibra, ti si sigurno dobar čovjek. Nema šanse da nisi.

Hrvatska je velika modna pista, sajam taštine kojemu nema kraja, gdje god se okreneš. Kravate i odijela su jedino što se priznaje. Glava prazna ili puna, nebitno je. Bitno je to odijelo, jer ako je odijelo, glava je sigurno puna...

Ima tome otkako su popularnije bogate ili glupe kučke sa svojim skandalima, markiranom odjećom ili bogatim mužem od jedne "obične", siromašne Majke Tereze u starim, iskidanim sandalama. Ne mora to biti nužno Majka Tereza, može biti i neka vrhunska znanstvenica ili bilo koja žena koja ima nešto pametno za poručiti svijetu. Ove nemaju. 

Danas da se pojavi jedna takva žena, a sigurno se već i pojavila neka slična njoj, za nju nećemo znati. Nemamo pojma tko je ona, jer ona radi "prljav" posao dok vida gnojne rane, hrani gladne i promovira skromnost. To nije baš "in". Ona ne donosi novce, ne puni oglasni prostor u časopisima, niti na televiziji. Koga briga za nju? Imamo Majku Terezu, nje više nema i divit ćemo joj se, a to što na svijetu ima sigurno još takvih, koga briga? Na telki je "Farma" vjerojatno, možda "Big Brother" ili neki drugi drek.



Danas je jedino "in" citirati Majku Terezu, jer ako citiraš sveticu njenog kalibra, ti si sigurno dobar čovjek. Nema šanse da nisi.

I citirat ćemo tako još 100 godina Majku Terezu, ali obožavat ćemo i slaviti bogate, glupe kučke, koje ćemo još više obožavati ako sirotinji udijele neku kunu, dok prolaze ulicom među "smrdljivim, običnim svijetom".

Mislim, ja ih neću obožavati jer ih naprosto prezirem, ne mogu si pomoći. Koga briga što ih ja ne volim, kad ih vole mediji, a ono što mediji vole postaje hit. Slavljena parada kiča, površnosti i mase nevjerojatnih izjava koje izlaze iz našminkanih usta, dok je tebi nekako neugodno što si to uopće čuo.



Mi smo se tako utopili u taštini. Bože, nema nam spasa jer više i ne vidimo da smo otišli u klinac. I koliko god svi tvrdili kako vide samo važno, to naprosto nije tako, samo malkoc zagrebeš i na sve strane iskače taština, a s njom nekako ruku pod ruku obavezno ide i glupost.

- Mihaela Varga

Nema komentara:

Objavi komentar