četvrtak, 9. ožujka 2017.

Pušenje ubija?

Evo, ja mislim da bi na ulazu u državu trebala biti postavljena neka od tih sličica, u slučaju da netko poželi useliti, da spasimo ljude na vrijeme od otrova.

Cigarete su zlo, pušenje je štetno. Svaka čast svim nepušačima, a iskreno bravo svakom tko se riješio te loše navike.

Znam, cigarete su štetne i mogu ti "pomoći" da rikneš. No, malo mi je licemjerna ta velika "briga" za pušače, dok je velika većina građana ove države već odavno "popušila". Toliko je već popušeno, da je sve otišlo u dim. Ipak, glavni problem ove nacije su cigarete. Ubit će nas cigarete, jer sve drugo nas ne ubija, živimo u blagostanju i hranimo se zdravo i kvalitetno.

Nezaposlenost, blokirani, ovršeni, deložirani, opljačkani, svi oni kojima živce razvlače poput žvakaće gume kojoj okus nestane čim je staviš u usta, sve njih treba zaštititi od tog zla! Ako ne budu pušili, neće ih ubiti brige, stres, neimaština, neizvjesnost i to što su potpuno lišeni svake nade i vjere, a samim time i volje. Volju im ubijete, satrete ih, ali brinete o njihovom zdravlju. Kako lijepo, kako humano, kako ljudski, kako brižno majčinski.


I što je sa tim silnim sličicama na kutijama cigareta? Zašto ih najmoćniji političari, oni čija je zadnja i koji donose sve odluke ne zalijepe sebi na čela? Zašto na crveno meso ne zalijepite te sličice i na svo ono uvozno smeće koje nitko ne želi jesti, pa ga mi dobivamo na pladnju? Jedi, narode, dok ti ne prisjedne!

Shvatili smo, ali vidite, i od tih sličica možemo oboljeti, dovoljno da ih svaki dan gledamo, jer sugeriraju da ćemo oboljeti od dvjestopedeset i pet bolesti. A onda ti se to uvuče u podsvijest, a podsvijest je moćna kuja.

Evo, ja mislim da bi na ulazu u državu trebala biti postavljena neka od tih sličica, u slučaju da netko poželi useliti, da spasimo ljude na vrijeme od otrova.

- Mihaela Varga


Nema komentara:

Objavi komentar