utorak, 7. ožujka 2017.

Svi žele ljubav

Svi žele isto, ma koliko se skrivali iza sarkazma, cinizma ili bilo kojeg drugog štita.
Svi žele isto.

Na kraju dana kada imate nekoga tko vas grli i voli najviše na svijetu, ujutro kada prvo ugledate te oči koje volite najviše na svijetu. To jest najvažnije u životu, to je hrana, motivacija, snaga, volja, nadanje...Tome svi teže. Ma koliko šutjeli o tome.

Pokušavaju nas godinama uvjeriti da se trebamo sramiti tog osjećaja, skrivati ga, jer je to tako "ofucano" ili što već. Ne smatram kako je neprimjereno s godinama pokazivati istu vrstu privrženosti i ljubavi, naprotiv, nema ljepšega nego vidjeti neku bakicu i djedicu kako se još uvijek drže za ruke ili šetaju zagrljeni. Ljubav, ona prava, nema rok trajanja, nju ne gase ni ljudi, ni godine, ni vrijeme. Ona je neumorna, jer je snažna.


Ljudi koji se duboko razočaraju najviše ismijavaju ljubav, ne zamjerite im, tako im je lakše prebroditi zgažene osjećaje. Nekome su ih servirali na pladnju, iskreno i bez fige u džepu. Kada nemaš nešto što bi silno htio imati, lakše je reći da ne postoji, nego se suočiti s prazninom iznutra. No, zbog toga nitko ne bi smio odustati. Ima dovoljno ljubavi na ovom svijetu, negdje je i vaša. Tražite je, budite strpljivi, vrištite kada tako osjećate, ali zaboga, molim vas ne recite kako ne postoji. Jer, postoji.
Volite jasno i glasno! Sutra nam nije obećano. Ne bojte se, to je najuzvišeniji osjećaj koji možete nositi unutar sebe, poklanjati bezrezervno i primati kao najljepši dar, onaj koji uistinu nema cijenu. A danas gotovo sve ima.

Zato biram ljubav. Uvijek.

- Mihaela Varga


Nema komentara:

Objavi komentar